WINTERBEURTACTIE

Let op: tijdens de winterstalling dient uw motor wel verzekerd te zijn, Boshuizen Motor Service is niet aansprakelijk voor schade door brand en/of diefstal.

 

Winterstalling tips

Wanneer u uw motorfiets gedurende langere periode (meer dan 1 maand) niet gebruikt, bestaat het gevaar dat de benzine oxideert. Hierdoor ontstaat gom en lakafzetting (vervuiling) in de tank en in diverse zeer belangrijke onderdelen in de carburateur. Dit heeft moeilijk starten en onregelmatig lopen van de motor tot gevolg en kan met de huidige en snel oxiderende benzine op langere termijn voor grote problemen en dure reparaties zorgen!

Het toevoegen van de bij ons verkrijgbare Forte Motor Power 2 voorkomt deze problemen en gaat oxidatie van benzine tegen.

De beste manier is om deze Fuel Stabiliser net voor dat u gaat tanken aan de benzine toe te voegen waardoor het goed gemengd word, daarna een paar km te rijden, en dan de motorfiets met een zo vol mogelijke tank te stallen! Een goede benzine zoals Shell V-power of BP Ultimate heeft de voorkeur,

De Accu

Door stilstaan en niet gebruiken raakt een accu leeg en gaat eerder kapot dan wanneer deze normaal gebruikt word! Een optie is dan om hem tijdens de winter aan een druppellader te zetten zodat hij vol blijft.

Uit de praktijk is gebleken dat het ook niet altijd goed is om de accu dan maar de hele winter continue aan de acculader te zetten, mede omdat veel druppelladers toch wel min of meer continue door blijven laden!

Een accu moet niet helemaal leeg raken, dan is hij snel kapot, maar hij hoeft ook niet continue propvol te zijn! beter is het om de accu bij lange stilstand om de paar weken een nacht of etmaal aan de lading te zetten, dan blijft hij vol genoeg en wordt niet overladen! bovendien spaart het energie!

Bij het thuis stallen van de motor raden wij de Optimate 3+ & 4 en de CTEC XS 0.8 acculaders aan! deze worden geleverd met verschillende aansluitingen waaronder een handige stekker die u permanent aan de accu bevestigd en waaraan u de lader daarna makkelijk aan plugt zonder moeilijk gedoe om bij de accu te kunnen komen!

Google Rating
4.7

CONTACTGEGEVENS


Boshuizen Motor Service
Barkstraat 1
8102 GV Raalte

T  (+31) 572371662
E  info@boshuizenmotorservice.nl KvK 73995576
BANK  NL69 RABO 0338 3072 65

OPENINGSTIJDEN

 

Maandag
10:00 - 18:00 uur

Dinsdag
10:00 - 18:00 uur

Woensdag
Geopend Op Afspraak

Donderdag
10:00 - 18:00 uur

Vrijdag                                   (Geen Koopavond van 1 November t/m 1 Maart)

       10:00 - 18:00 uur


Zaterdag
10:00 - 16:00 uur